Guide: køb din første Vespa
Hvor køber man reservedele og udstyr?
Til de mest udbredte klassiske scootermærker som Vespa og Lambretta er det stadig relativt nemt at skaffe reservedele og extraudstyr.
På internettet kan man faktisk finde en del butikker i udlandet, som sælger pr. postordre. Vi kan anbefale følgende:


Ricambi på fyn
Beedspeed i England
Cambridge Lambretta Workshops i England
SIP i Tyskland

Bestilling og betaling er ganske simpelt med email eller fax og internationalt betalingskort (fx. VISA-dankort). Når du vurderer priserne, skal du huske fragtomkostningerne og afgifter. I klubben har vi gode erfaringer med at bestille dele fra ovenstående forretninger, men husk at sikre dig, at det er de rigtige dele, som du bestiller, da ombytning er både besværlig og dyr, når det foregår via international pakkepost.

Værksteder for klassiske scootere
Hvis du har brug for professionel hjælp til reparation af din scooter, er der ikke så mange muligheder at vælge mellem i København. Frederiksberg Motor Co. er det eneste autoriseret Vespa Service værksted. Værkstedet har mange års erfaring, men deres lager af udstyr er ikke så omfattende. Dette har Ricambi Vespa Spare Parts rådet bod på. Ricambi er udsprunget af den fynske Vespa-klub, og ligger ude på landet i nærheden af Nyborg. Butikken drives med stor entusiasme, og fører en masse relevante reservedele og extraudstyr.

Ricambi Vespa Spare Parts
Krogyden 15, Kullerup
5540 Ullerslev - På Fyn ved Nyborg, kun 4 km fra motorvejen

Vespa Service
Frederiksberg Motor Co.
Stenosgade 5
1616 København V
Tel: 33 24 87 90

Hvis du skal have renoveret din motor, findes der i København specialværkstedet Ingana, som kan lave service på cylender, stampler mv.
Ingana
Strandboulevarden 64
2100 København Ø
Tel: 3538 1425

Veteranforsikring
Hvis din scooter er mere end 25 år gammel, kan du få den veteranforsikret billigt (både ansvar og kasko). Betingelserne er bl.a., at man er medlem af en klub, at man ikke kører mere end 6000 km om året på scooteren samt at man har haft kørekort i mindst 3 år. Ring til Provinzial på telefon 70217075.